Het doel van coaching is toekomstgericht bezig zijn met je medewerkers. Door middel van doelen en plannen zorg ik ervoor dat zij ervaring opdoen en dat probleemoplossende vaardigheden worden getraind. Bovendien heeft persoonlijke ontwikkeling een hoge prioriteit in mijn coaching trajecten, dit zal dan ook altijd gestimuleerd worden.

Het coachen van jou of je medewerkers is een doorlopend proces wat erop gericht is om jou of je medewerkers competenter te maken. Daarnaast is het belangrijk dat belemmeringen voor prestatieverbeteringen uit de weg worden geruimd. Wanneer jij of je medewerker wel vaardigheden of kennis heeft om succes te boeken, maar niet het gewenste niveau, is een een coaching traject een verstandige keuze. Door het inzetten van een coachingstraject zal er een gedragsverandering en een nieuwe mindset teweeg worden gebracht, waarbij de medewerkers worden gebracht naar waar u ze wilt hebben.

Coaching kan in verschillende verbanden worden gegeven, denk aan individuele coaching, maar ook coaching in teamverband.