Meest gemaakte fouten

Sinds de eerste activiteiten van de Graaff Consult ben ik diverse fouten tegengekomen wat betreft de administratie van bedrijven. Om te voorkomen dat jij dezelfde fouten maakt heb ik de meest gemaakte fouten op een rijtje gezet.

1) Eisen dat je klanten binnen 14 dagen betalen

Let hiermee goed op, de wettelijke betaaltermijn is namelijk 30 dagen. Wanneer je erg aandringt op het voldoen van de gestuurde facturen binnen 14 dagen kan je problemen krijgen.

2) Versturen van facturen vanuit Word/Excel

Bij het versturen van facturen vanuit Word of Excel is een foutje snel gemaakt. Beter is daarom om gebruik te maken van een goed boekhoudprogramma. Online factureren is daarmee binnen een paar klikken geregeld.

3) Niet registreren van kilometers

Kilometers mag je met 19 cent exclusief BTW als kosten opvoeren in je boekhouding. Dit kan je honderden euro’s per jaar besparen. Zorg er daarom goed voor dat je kilometeradministratie op orde is en dat je alles bijhoudt.

4) Opvoeren van eten als kosten

Hoewel het misschien makkelijk is mag het niet altijd: het opvoeren van eten als kosten. Let hier goed bij op, want het kan je op boetes komen te staan! De Belastingdienst geeft duidelijke uitleg over wat je wel en niet mag opvoeren als kosten.

5) Niet bijhouden van uren

Wanneer je als zelfstandige ondernemer werkt is het verplicht aan de urennorm te voldoen voordat je gebruik kan maken van aftrekposten. Je moet dan ook kunnen aantonen dat je het aantal uren hebt gemaakt. Houdt daarom altijd je gemaakte uren bij, de Belastingdienst kan immers op controle komen!

6) Het niet opslaan van je administratie

Na meerdere jaren moet je je administratie aan de Belastingdienst kunnen tonen. Elke ondernemer heeft zich te houden aan de bewaarplicht. Zorg er dus voor dat je je administratie bewaard!

7) Het niet gebruiken van CRM software

Met de juiste CRM software zorg je als organisatie dat je je klanten achter de schermen goed kan beheren. Met aantekeningen en gegevens kan je je klanten sneller helpen en leer je ze beter kennen. CRM software is een must voor elke onderneming en kan je veel geld opleveren.

Heb jij vragen? Of ergens hulp bij nodig? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

Tip: wil je het juiste urenregistratie pakket vinden? De urenregistratie ZZP pagina van Urenregistratie Software Vergelijken biedt de juiste oplossing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *